top of page

Het menselijk kapitaal maakt steeds vaker het verschil gaat tussen goede organisaties en excellente organisaties

Once they're in, keep them engaged

Meer dan ooit is het onderwerp 'War of talent' een Directie en HR thema. Het aantrekken - en behouden van

goede medewerkers is zelden zo aan de orde geweest. Hoe houd je je medewerkers betrokken houden? Zodra mensen eenmaal bij je gestart zijn, moet je je werkomgeving voortdurend analyseren, verbeteren, aanpassen of opnieuw inrichten om het modern, aantrekkelijk en vooral plezierig te houden. 

 

De kunst van het luisteren

Werkgevers kijken zorgvuldig naar hun Glassdoor-beoordelingen; wat voor feedback krijg ik daarvan, hoe word ik gepercipieerd? Sluit dit aan bij de werkgevers die ik wil zijn? Als werkgever zul je je visie op werkgeverschap opnieuw moeten definiëren. Om medewerkers te behouden zul je, meer dan in het verleden, je moeten verdiepen in zijn/haar behoeftes en zijn/haar werkomgeving. Laat als werkgever oprechte betrokkenheid laten zien. Dit vraagt om contact op alle momenten in de employee lifecycle van een individuele medewerker. Denk bijvoorbeeld aan een andere invulling of frequentie van het jaarlijkse performance cyclus of een verassend onboarding programma waardoor de nieuwe medewerker zijn weg al kent binnen jouw organisatie nog voordat hij of zij echt begonnen is.

 

Het verschil tussen goed en geweldig

Geen enkele organisatie kan medewerkers 'behouden', Je kan ze alleen 'aantrekken en inspireren'. Maar je wil je medewerkers niet alleen 'iets bijbrengen', je wil hen 'echt in staat stellen te leren' en hen de kansen geven om zich te ontwikkelen. Organisaties moeten daarom een gevoel van het doel, de missie en de waarden communiceren met hun medewerkers. Wat ons drijft, is het vertalen van jouw unieke 'employment deal' op alle verschillende niveaus en naar alle verschillende doelgroepen. Bij Priqqel Communicatie hebben we geleerd dat medewerkers op verschillende niveaus en om verschillende redenen op hun werk 'inpluggen'. Vind de engagement drivers van je werknemers en, begrijp ze en daag ze hierop uit.

Als je jouw organisatie echt 'onweerstaanbaar' wilt maken, kun je jouw medewerkers betrekken bij de missie van de organisatie voor de toekomst. Het inspireren en betrekken van medewerkers om hier ook naar te handelen is de enige manier om je te onderscheiden van concurrenten. Het maakt van goede organisaties geweldige organisaties. 

Priqqel Communicatie creëert creatieve communicatie concepten die een katalysator kunnen zijn bij het realiseren van jouw doelstellingen. Wij helpen je medewerkers beter te begrijpen, meer te betrekken en te inspireren. 

Hoe kunnen wij helpen?

 

Wij helpen je graag bij het inzicht krijgen in

wat de 'drives' van  je medewerkers zijn om vervolgens samen met jouw een strategy te ontwikkelen die je Employer Value Propositie versterkt voor jouw medewerkers in iedere fase van hun loopbaan.

Denk hierbij aan:

+ Medewerkers tevredenheidsonderzoek

+ EVP strategie

+ Employer Branding 

+ Corporate branding video's

+ Manager & HR toolkits

+ Interactieve FAQ documenten.

Wij hebben dit al gedaan voor verschillende werkgevers 

 

Wil je meer weten?

Bekijk dan de cases van Tigo Millicom.

Of neem contact met ons op

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page